A megfelelés fenntartása, utókövetés

Az adatvédelmi megfelelés pillanatnyi állapot. Ügyfeleink tekintetében gyakorta előfordul, hogy a GDPR megfeleltetés körében átadott dokumentumokat már az átadást követő héten frissíteni szükséges. Történik ez azért, mivel a szervezet egy olyan új folyamatot, tevékenységet, kampányt szervez, melyről az átadott iratanyag nem rendelkezik. Ezért kiemelten fontos, hogy az adatvédelem körében meglévő dokumentumainkat, illetve irányadó eljárásainkat időről időre felülvizsgáljuk, hiszen gyakorlati működésünket csak friss, naprakész eljárási rendekhez érdemes igazítani. 

Az adatvédelem egy gyorsan változó jogterület; érdemes tehát már meglévő dokumentációnkat évente leauditáltatni, hogy biztosak legyünk annak naprakészségében. Költségvetési szervek esetében ezt háromévente kell legalább megtegyük.

Amennyiben Ön egészségügyi szolgáltató, gyártó-, vagy kivitelező-cég-, költségvetési szerv, illetve webshoppal vagy nagyszámú munkavállalóval rendelkezik keresse kollégáinkat bizalommal meglévő adatvédelmi rendelkezései felülvizsgálata érdekében.